Vanliga frågor

Vår support är snabb, men ibland går det ännu snabbare att leta upp ditt svar under Vanliga frågor nedanför. Ge det ett försök, annars är det bara att skicka ett mejl så svarar vi snabbare än en koalas powernap (23tim).

Gäller fri frakt överallt?

Ja, vi levererar dina varor med fri frakt över hela världen. Inom Sverige skickas din vara med Postnord och utanför Sverige skickas din vara med UPS.

Hur lång leveranstid är det

Inom Sverige får du din klocka inom 1-3 dagar arbetsdagar.

Jag vill returnera/byta min produkt? Hur gör jag?

Vi erbjuder 30 dagars öppet köp och bytesrätt. Vill du ångra ditt köp eller byta till en annan produkt? Fyll i det här formuläret och skicka in tillsammans med din order till: 

Nick Cabana AB
C/O Dreamlogistics AB
Fanérgatan 14B
56633 Habo 

Markera ditt paket med Retur eller Byte

Vad täcker garantin? Hur använder jag min garanti?

Uren täcks av vår begränsade garanti mot eventuella tillverkningsfel vilka omfattar urverk, index, urtavla och visare. 

Garantin för våra klockor är giltig i 24 månader från och med inköpsdatum. Efter denna garantiperiod är alla reparationer belagda med en serviceavgift. Kvitto/orderbekräftelse ska alltid skickas med vid garanti-ärenden för att styrka angett inköpsställe och inköpsdatum.

Garantin omfattar endast ovanstående delar (för fel som inte går under garantin, vänligen kontakta info@nickcabana.com för kostnadsförslag för reparation). Returneras produkten inom garanti-tiden kommer det defekta uret eller delen att bytas ut eller repareras eller bytas ut av Nick Cabana utan extra kostnad. Eventuella fraktkostnader vid reklamation betalas av kund. 

För att reklamera en produkt, följ anvisningarna i formuläret

Hur ändrar jag storleken på mitt mesh-armband?

Alla våra klockor har justerbara armband. Hur armbandet justeras hittar du här!

———————————————-

Email: info@nickcabana.com

Skicka ett meddelande

[ninja_form id=2]